Terug naar het volledige overzicht

Jim Wolffers

Boven: De Wolf's Inn, gelegen naast het Noorse restaurant Liflaf in het centrum van Pixelburg. Onder: Jim Wolffers geniet van een biertje op het terras van het nabijgelegen café Het Koperen Paard.

Jim Wolffers

(1965)

<p>In 1987 stampte Jim Wolffers een nieuw restaurant uit de grond in Pixelburg Centrum, net naast het ook pas geopende Liflaf, een Noors restaurant.</p> <p>Jim zag al snel in dat exotische gerechten wel aansloegen bij de Pixelburgers en trok resoluut de buitenlandse kaart. Jim Wolffers had zijn eerste stappen in de bedrijfswereld gezet als stagiair bij Scholvis Investments. Daar werd het hem al snel duidelijk dat een bedrijf oprichten eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Je belooft gelijk wat de klant wil, je neemt zijn geld aan en daarna zie je wel hoe je het oplost. Dit concept paste hij secuur toe op zijn restaurant. Hij noemde zijn restaurant 'Wolf's Inn', naar goede Ierse pub traditie.</p> <p>De Guinness en Fish and Chips staan dan ook hoog op het menu. Hij maakte er echter ook een Bar Bodega van, op echte Spaanse leest geschoeid met tapa's, sangria en pa&euml;lla. Ten slotte werd het ook een 'petit restaurant', waar je Franse avant-garde voedsel kan verorberen in minuscule porties. Zo had Jim Wolffers in &eacute;&eacute;n klap een enorm aanbod, voor ieder wat wils.</p> <p>Zo belichaamt Jim Wolffers de Pixelburgse ondernemingszin: het maakt niet uit wat en hoe je iets doet, als je het maar doet. Elk idee is een goed idee. Als het goed is, dan klopt het. Beter een gat in je budget. Etc ...</p> <p>Het restaurant is een groot succes. Het werd Wolffers al snel duidelijk dat de Pixelburgers eigenlijk geen idee hadden hoe de buitenlandse specialiteiten er eigenlijk uit zagen of smaakten, waardoor hij hen kon voorschotelen wat ze wilden en ze toch tevreden naar huis gingen. De Pixelburgse ondernemingszin bewijst hiermee weer maar eens van gouden waarde te zijn.</p>