Terug naar het volledige overzicht

Peter Stienstra

Peter Stienstra (links) en zijn personeel. Het overheerlijke eten en de zeer gesofisticeerde magnetron zijn onderaan te zien.

Peter Stienstra

(1946)

<p>Aan restaurants in Pixelburg geen gebrek, maar er was nog plaats voor &eacute;&eacute;n meer. Dat dacht althans Peter Stienstra na het overduidelijke succes van Archibald Sjek en Karel Paneer. In de schaduw van de Grote Kathedraal opende Stienstra zijn etablissement: 'De Micro Golf'.</p> <p>Stienstra's grote droom ging eindelijk in 1981 in vervulling. Al jaren droomde hij ervan een restaurant te openen zoals zijn grote held, Karel Paneer, maar Stienstra kon voor geen meter koken. In het begin van de jaren 80 kwam er toen de oplossing voor zijn probleem: de magnetron. Plotsklaps moest je niet meer kunnen koken, kant-en-klaar maaltijden werden in de supermarkten verkocht en waren in een oogwenk klaar. Eindelijk was daar het moment aangebroken voor Stienstra.</p> <p>Na een bezoekje aan de 'Kijk&amp;Grijp' voedingsmarkt van Willy De Berk die net de kant-en-klaar maaltijden van Archibald Sjek in voorraad had, opende Stienstra zijn restaurant. Al snel werd het restaurant een groot succes door de moderne insteek. Klanten kwamen van heinde en verre om daar het 'magische' voedsel van Stienstra te eten, opgewarmd zonder dat er warmte aan te pas kwam!</p> <p>Culinair journalist Gijslij Broodmaars is alvast laaiend enthousiast: 'De eenvoudige genialiteit van Stienstra komt tot uiting in zijn nieuwe manier van koken. Zonder verpinken wordt de nieuwste technologie aangewend om een eeuwenoude traditie nieuw leven in te blazen. Ook de manier van serveren - in plastieken bakjes recht uit de magnetron - is revolutionair te noemen. De kroketten van Stienstra zijn zelfs nog lekkerder dan die van Karel Paneer, de korst lijkt wel nog droger te zijn wat een aangename sensatie in de mond teweeg brengt. De Micro Golf van Stienstra verwarmt zonder moeite mijn koude journalistieke hart.'</p>