Terug naar het volledige overzicht
Karel Paneer voor Café De Koploper
Karel Paneer
(1904)
<p>Sterrenchef Karel Paneer is de trots van Pixelburg, zijn kroketten winnen regelmatig de Vergulde Kroket Award en in zijn Café De Koploper is het altijd druk. Tevens is chefkok Karel groots wielrenfanaat en zijn café is altijd extra druk tijdens de Tour de Pixelburg.</p>
<p>De goulashkroket is Chef Paneers specialiteit, waarbij de samenstelling van de goulash drastisch kan variëren. Een hardnekkig gerucht betreft de speciale partijen kroketten die Karel zou fabriceren voor de monniken van Abdij Voxelsteyn. Zij zouden er een wat ongewone smaak op na houden en van oudsher graag kleine vogeltjes, de Voxelse sijsjes, nuttigen. Karel verwerkt ze blijkbaar graag in de vorm van een goulashkroket, tot grote vreugde van de monniken die grootverbruikers zijn. Er zijn dagen in het jaar dat het ongewoon druk is in Café De Koploper met jagers, stropers en, naar men zegt, sijsjeslijmers die grote hoeveelheden van de kleine vogeltjes in de keuken van Chef Paneer komen afleveren. Niet lang daarna vertrekt de vrachtwagen van het café over het algemeen in de richting van de abdij.</p>
<p>Het is de droom van Karel Paneer om een groot restaurant te openen, bij voorkeur in de omgeving van Pixelsteeg. Zijn gerechten verdienen naar eigen zeggen "een groter publiek". Een naam voor het nieuwe restaurant heeft hij nog niet: "Iets met een vogel, dat doet het altijd goed. Van der Toekan, Van der Sijs. We moeten naar drie Michelinsterren, dat is zeker."</p>
<p>Karel Paneer heeft ook een kookprogramma op de radiozender '97.5 Uit ons Dak' van Ronny Vermeiren en Jürgen Strijbos alwaar hij "gemakkelijke en toch verrukkelijke recepten kookt voor de Pixelburgse huisvrouw".</p>