Een chronologisch overzicht van alle gebouwde objecten per buurt in Pixelburg en omstreken.

Voor inlichtingen omtrent nog niet gehonoreerde aanvragen verwijzen wij u graag door naar het loket tussen het kastje en de muur.

Subpixelerwaard

Februari 1982

Huis van Frans Smet
Hier woont <a href=http://pixelburg.nl/citizens/279>Frans Smet</a>, waardevolle assuradeur.

Maart 1962

Huis van Joeri Peeters
Hier woont <a href=http://pixelburg.nl/citizens/236>Joeri Peeters</a>, al is hij niet vaak in huis te vinden.

Februari 1963

De Bar van Sammy Neefs
Hier baat <a href=http://pixelburg.nl/citizens/240>Sammy Neefs</a> zijn bar uit. Zitplaatsen: 1.<br />

Oktober 1971

Aardbeienzaak van Ludo Franke
Hier heeft <a href=http://pixelburg.nl/citizens/251>Ludo Franke</a> zijn aardbeienzaak, alwaar hij met nieuwe motivatietechnieken toch een paar Subpixelerwaarders tewerkstelt.<br />

September 1958

Huis van Kris Dijgert
Hier woont de trampolinefanaat <a href="http://pixelburg.nl/citizens/221">Kris Dijgert</a> met zijn vrouw Agnes.

Februari 1960

Het "Politiekantoor" van Subpixelerwaard
In dit meer dan bescheiden gebouw heeft de garde van Subpixelerwaard zijn hoofdkwartier. Onder leiding van <a href="http://pixelburg.nl/citizens/223">Donaat de Lange</a> bestrijdt de garde alle ongein die in Subpixelerwaard plaatsheeft. Donaat en zijn bende hebben tot nu toe nog niet moeten uitrukken, maar de cowboyhoeden hebben ze altijd bij de hand (en ze zijn handig tegen de zon wanneer ze liggen te luieren in het hooi).<br /> <br /> Toch kan Subpixelerwaard er fier op zijn vóór Pixelburg een politiekantoor te hebben.

Oktober 1971

Het politiekantoor
In dit meer dan bescheiden gebouw heeft de garde van Subpixelerwaard zijn hoofdkwartier. Onder leiding van <a href="http://pixelburg.nl/citizens/223">Donaat de Lange</a> bestrijdt de garde alle ongein die in Subpixelerwaard plaatsheeft. Donaat en zijn bende hebben tot nu toe nog niet moeten uitrukken, maar de cowboyhoeden hebben ze altijd bij de hand (en ze zijn handig tegen de zon wanneer ze liggen te luieren in het hooi).<br /> <br /> Toch kan Subpixelerwaard er fier op zijn vóór Pixelburg een politiekantoor te hebben.

Mei 1952

Gnøfske Gnütermeåns
Als buitenlander wordt Gnøfske Gnütermeåns ietwat met de nek aangekeken in Subpixelerwaard. Gnøfske kan het echter allemaal niet deren, daarvoor is zijn opgewekte Zweedse inborst te sterk.<br /> <br /> Deze ondernemende Zweed leeft in een tent aan de weg door het dorp. Als zodanig is hij een doorn in het oog van de gemeente, die meneer Gnütermeåns graag zou verplaatsen naar een echt woonhuis en het "tentenkamp" gevoeglijk in de prullenbak zou willen deponeren.<br /> <br /> In het tentenkamp verkoopt Gnøfske eigengemaakte meubels. De inwoners in de wijde omtrek vinden het maar wat raar, aangezien de meubels als pakket geleverd worden en je ze zelf in elkaar moet zetten. De pakketten hebben ook allen een naam: bijvoorbeeld "Ida", "Serjån" en "Piet". <br /> De zaken lopen dan ook niet zo heel erg goed, aangezien de Subpixelburger liever lui dan moe is, een hekel heeft aan alles wat vreemd is en liever de kas van de lokale antiekwinkel spekt.

September 1958

Villa Druart
Deze statige villa is hét meesterwerk van Van Eck. Van Eck heeft al zijn jarenlange ervaring en inspiratie gebruikt om het ultieme gebouw te kunnen presenteren: de villa Druart.<br /> <br /> Hier woont de minister van Oorlog, schepen van verkeer, mobiliteit en openbare werken, en tevens hoofd raad van middenstand. Al deze functies worden gesymboliseerd in het machtige bouwwerk waarin hij vertoeft. Zo zijn de machtige opritten en wegen rond het gebouw een mooi voorbeeld van een perfecte mogelijkheid tot mobiliteit en zijn ze tevens op uitzonderlijke wijze aangelegd door het Pixelburgse aannemersbedrijf Van Merriënboer-Tak. <br /> <br /> Het gebouw an sich is een perfect uithangbord voor de machtige stad die Pixelburg aan het worden is en dus ook een schitterende reclame voor de middenstand. En natuurlijk is de villa ook perfect te verdedigen wanneer dat nodig blijkt te zijn. In het zuiden ligt de ondoordringbare Voxelsteynse heide. In het Westen een een onoverkomelijk gracht, in het noorden een mysterieus bos waar spoken iedereen opvreten die in de buurt komt en in het westen ligt Subpixelerwaard, en wie is daar nu in geïnteresseerd.<br /> <br /> En zo is het dat de drie heren van Pixelburg hun eigen gebouw hebben, alle drie gelegen rond de voor Pixelburg zo belangrijke heide waar ook het beroemde abdijbier gebrouwen wordt. Voorwaar geen toeval.<br />

Mei 1953

Werkmaatschappij Liever lui dan moe
De core business van dit bedrijf valt te omschrijven als weinig vermoeiend en redelijk nutteloos. Eigenaar Niko Fluit, alias 'D'n kromme', heeft dit bedrijf opgezet met een geërfd kapitaal. Met behulp van deze constructie kan hij zijn centjes uit handen houden van Walter de Moerbeke, welke nog steeds hoopt op de 95% naheffing welke van kracht is op erfenissen. <br /> <br /> Om de indruk te wekken dat er hard wordt gewerkt, en De Moerbeke te slim af te zijn, is Niko de gehele dag bezig met quasi nuttige werkzaamheden. Al tandfluitende verplaatst hij dan bijvoorbeeld een zandberg van de één, naar de andere kant van zijn terrein. Om 18.00 eindigen de 'werkzaamheden' en gaat Niko terug naar zijn zolderwoning in Subpixelerwaard.

Februari 1952

De grote kerk van Subpixelerwaard
Dit neogotische bouwwerk werd voltooid in 1867, midden in een tijd van groei en welvaart. Subpixelerwaard was namelijk door de Bisschop verkozen, boven Pixelburg, om het centrum van Nintendo verering te worden. Later met de toenemende macht van Bitvoort en Pixelburg kwam Subpixelerwaard toch in verval. Toen bleef er weinig meer over van de vroegere ambities en plannen welke het dorp waren opgelegd. Wat nu rest is een ingedommeld lintdorp ver voorbij de heidevelden van Voxelsteyn. We laten Subpixelerwaard rustig verder slapen.

April 1952

Huis van Bert Jankum
In Subpixelerwaard heersen er andere normen en waarden. Een mooi voorbeeld hiervan is Bert Jankum. Deze eersteklasse klaploper is vooral te vinden in de bossen achter de grote kerk van het dorp, luierend en nietsdoend.

Juli 1954

Huis van Marcel De Schampheleire
In Subpixelerwaard woont Marcel De Schampheleire, een groots burger die een voorbeeld is voor heel Subpixelerwaard. Hij werkt in het gemeentehuis van Pixelburg en heeft 51 weken vakantie per jaar, dankzij zijn briljante kennis van het gemeenterecht.

December 1956

Het huis van Bor Dwalk
Hier woont Bor Dwalk, klaploper eerste klasse. Tevens een uiterst labiel en irritant manspersoon. Hij schijnt vanuit huis een handel te voeren in afgekeurde hydro korrels welke gretig aftrek vinden bij de Voxelveldse zandboertjes.

Februari 1959

Landgoed Voscuma
De weledele vrouwe Reinata Voscuma Ten Dreuven woont al jaren in dit huis in Subpixelerwaard. Oorspronkelijk maakte het deel uit van een gigantisch landgoed dat ongeveer heel Subpixelerwaard besloeg, bijeen gespaard door de ambitieuze familie Voscuma Ten Dreuven in vroeger tijden.<br /> Reinata heeft echter de fameuze eigenschap die alle inwonders van Subpixelerwaard hebben - op de gewaardeerde bewoner van Villa Druart na: ze is ontzettend lui.<br /> <br /> Het is om die reden dat vrouwe Reinata niet protesteerde dat de rechtervleugel van haar landhuis werd afgebroken om plaats te maken voor de weg die door het dorp loopt. Zelfs het voorstel van de aannemer om de linkervleugel dan ook maar af te breken voor de symmetrie deed haar niets. Dit heeft als gevolg dat heel het landhuis van de familie Voscuma Ten Dreuven is teruggebracht tot een woning van slechts twee kamers, de slaapkamer en het toilet.<br /> <br /> De minister van Oorlog, schepen van verkeer, mobiliteit en openbare werken, en tevens hoofd raad van middenstand heeft van deze buitenkans gebruik gemaakt en alle grond die ooit tot het eigendom van Reinata behoorde opgekocht voor de prijs van 1 Pixelburgse pond. Reinata stak namelijk alleen maar een duim op ter goedkeuring, welke door de notaris en Balthazar Scholvis - getuigen bij de transactie - als zijnde de verkoopprijs werd opgevat.